De stablecoin van Tether zal landen op Polkadot en Kusama

De lancering van parachain-scherven op Polkadot betekent ook de release van Tether op het netwerk.

Polkadot- en Kusama-gebruikers zullen profiteren van een directe integratie met Tether’s USDT wanneer gemeenschappelijke goede parachains worden gelanceerd.

Zoals aangekondigd door Tether op dinsdag, zal de stablecoin zowel op Polkadot als op Kusama, zijn neefnetwerk, worden gelanceerd

Tether ( USDT ) is de oudste stablecoin die een aanzienlijke acceptatie heeft bereikt en heeft onlangs de $ 40 miljard aan circulerend aanbod overtroffen . Hoewel er in het verleden zorgen waren over zijn reservestatus, heeft het bedrijf zich onlangs geëngageerd en gevolgd door periodieke reserveaudits .

De timing van de release van Tether op Polkadot hangt af van de routekaart en de activering van parachains, de “shards” binnen het Polkadot-netwerk. Zoals Tether’s chief technology officer, Paolo Ardoino, vertelde aan Cointelegraph:

“Tether zal waarschijnlijk worden gelanceerd op de eerste beschikbare parachain, StateMint. We verwachten dat StateMint de eerste parachain met gemeenschappelijke goederen zal zijn. “

Gemeenschappelijke goede parachains zijn een recent voorstel binnen het Polkadot-netwerk om een ​​neutraal terrein te bieden voor het bouwen van kritieke functies voor het netwerk als geheel. De meeste “normale” parachains worden gelanceerd door externe ontwikkelaars, en soms overlappen ze elkaar in functie en worden ze effectieve concurrenten.

Voortbouwend op een gemeenschappelijke goederenparachain betekent dat de stablecoin neutraliteit behoudt binnen het bredere netwerk, terwijl hij zijn token beschikbaar maakt in elke andere parachain dankzij Polkadot’s cross-shard communicatiekader

Voordat Tether op Polkadot wordt ingezet, wordt het gelanceerd op Kusama, dat zelf minstens een paar weken voor Polkadot parachains zal lanceren. Kusama is een “kanarienetwerk” van Polkadot, een middenweg tussen een testnet en een onafhankelijke blockchain. Kusama is een volledig functioneel netwerk dat economische waarde heeft, hoewel verwacht wordt dat het de weg zal banen bij het implementeren van nieuwe protocolupgrades.

Tether is een van de stablecoins met het grootste bereik via blockchains, zoals Polkadot en Kusama toevoegen aan een al aanzienlijke lijst van adoptanten. Deze omvatten Bitcoin ( BTC ), Ether ( ETH ), Tron ( TRX ), EOS , Solana (SOL) en Bitcoin Cash ( BCH ). Tether ondersteunt ook een aantal laag-twee-oplossingen, zoals zkRollups en Liquid Network. De beslissing om Tether op Polkadot vrij te geven, was blijkbaar gedaan met het oog op gedecentraliseerde financiën, voegde Ardoino eraan toe:

“Onze integratie met Polkadot dient ter ondersteuning van de gedecentraliseerde financiële ecosystemen die over blockchains heen groeien. Er heeft een opmerkelijke ontwikkeling plaatsgevonden in Web 3.0-technologieën, en we kijken ernaar uit om hen te helpen het internet van waarde te ontsluiten. “